Scroll

Hel ovndampet skrubbe

Hel ovndampet skrubbe

Når I selv været ude med snøren langs den vestsjællandske kyst og fanget en skrubbe, har købt den på havnen eller hos en af de lokale fiskehandlere. Kan I forkæle fisken med lokalt grønt og sauce blanquette.

Til 4 personer

Lav selv eller lad din fiskehandler lave et lille rids i den rensede fisk, hvor du kan tilsætte smør salt og krydderurter efter eget ønske (Dild, persille, ramsløg og revet citronskal er altid godt).

Sæt fisken i ovnen ca. 20 minutter ved 190 grader.

Det øverste skind trækkes forsigtigt af før servering – lad gerne hovedet blive på.

Sauce blanquette
Kom smør og fiskefond i en gryde og varm op til smørret er smeltet. Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen med en stavblender og tilsæt den varme smørblanding, mens du stadig blender.

Saucen skal have en tyk konsistens. Hæld den tilbage i gryden, varm op og smag til med citron, salt og peber.

Asparges-stykker dampes i et-to minutter. Tilsæt stykker af asparges og ærter til saucen og anret med fisken.

Serveres med en nyopgravede kartofler, friske urter og citron.

Velbekomme og Smag Lokalt