Scroll

Stegt hornfisk, grillet salat & sauce beurre blanc

Stegt hornfisk, grillet salat & sauce beurre blanc

Lad ikke de grønne ben snyde jer – hornfisken er en glimrende spisefisk.

Til 4 personer

Skær hoved og hale af hornfisken og skrab skæl af, hvis ikke fiskemanden eller du selv har gjort dette.

Portioner nu fisken ud i 4-5 stykker alt efter størrelsen på fisken.

Giv fisken salt og peber, inden stykkerne vendes i rugmel.

Nu er fisken klar til at blive stegt på en varm pande med smør og olie. Steg på begge sider, så den er gyldenbrun hele vejen rundt.

Grillet salat

Spidskål skæres ud i 4 stykker på langs, så bladene stadig holder sammen ved roden af spidskålet.

I et i fad lægges spidskål, asparges og forårsløg, og disse vendes i olivenolie og salt, inden de grilles af på en varm grill. Når alt er grillet, skæres grøntsagerne ud i rustikke stykker.

Beurre blanc sauce

Skalotteløgene hakkes fint og tilsættes en gryde sammen med eddike og hvidvin.

Kog væsken indtil der kun er ½ dl tilbage. Herfra sigtes væsken fra skalotteløgene, der kasseres.

Hold væsken i gryden på lavt blus mens du tilsætter koldt smør lidt ad gangen, mens der piskes. Nu må saucen ikke komme op og koge, da den ellers kan risikere at skille.

Smag saucen til med salt og peber og eventuelt lidt sukker/honning, hvis den er for syrlig.

 

Retten samles – med den lune salat, stegte hornfisk samt lune syrlige smørsauce. Evt. top med friske grønne urter.

 

Velbekomme og Smag Lokalt