Scroll

Præstegaarden Jyderup

Mad med hjertet, fest med sjæl, liv med lyst

Vesøg Præstegaarden Jyderup

Mad med hjertet, fest med sjæl, liv med lyst

I mere end 200 år har den gamle præstegård i Jyderup været samlingspunkt for mennesker med noget på hjertet.

Først som hjemsted for byens præst og sidenhen et hjemsted for en familievirksomhed, hvor der dagligt kræses om de besøgendes sanser med smag og duft.

På Præstegaarden Jyderup lever og ånder de for at skabe autentiske og nærværende oplevelser, og det mærkes så snart man går igennem den gamle vognport.

Omgivet af historiske bygninger i bindingsværk og med charmerende stråtag, ønsker parret bag, Pia og Lasse Trolddal, at skabe et roligt og autentisk sted, hvor man for en stund glemmer verden udenfor og bare nyder det gode liv.

OPLEV PRÆSTEGAARDEN JYDERUP

Menukort med lokalt fokus

Indenfor dørene på den firlængede gård fra 1808, findes det bankende hjerte. Gårdkøkkenet.
Et sted hvor der jævnligt nørdes gamle teknikker og opskrifter, og dagligt arbejdes for det gode håndværk.

 

“Vi henter selv grøntsagerne, så vi ved, det er i orden, og vi laver selv vores sylt.”

– I køkkenet ønsker vi at lave lækker, ærlig og hjemmelavet mad – til både hverdag og fest, fortæller Lasse Troddal Nielsen og uddyber:

– Siden vi åbnede, har vi sat en stor ære i, at vores mad er lavet med hjertet – og altid med hånden. Vi har selv plukket hønsene, der er i hønsesalaten. Vi henter selv grøntsagerne, så vi ved, det er i orden, og vi laver selv vores sylt.

Det er Lasse, der svinger redskaberne i køkkenet, mens hans bedre halvdel, Pia, slår sine folder i den hyggelige gårdcafé og livsstilsbutikken i stuehuset, der er fuld af tidens trends og inspirerende ting til hjemmet.

Kærligheden til mad og de gode smage er omdrejningspunktet for køkkenet på Præstegaarden Jyderup, derfor er det også vigtigt med lokale samarbejder og producenter.

– Vi forsøger, alt hvad vi kan at holde fast i de lokale producenter. Det betyder blandt andet, at vi får oksekød fra en bonde i Skamstrup og æg fra en økologisk producent i nærheden, afslører Lasse og fortsætter: – Vi får pølser fra Birthesminde til vores brunch, mens Den Gamle Gaard leverer, når de har grønt i sæson.

I køkkenet tryller Lasse også med hjemmelavede lækkerier og herligheder, der kan købes med hjem fra caféen og livsstilsbutikken. Præstegården byder på et fristende frokostkort med smørrebrød, brunch og lækre kager, hvor sæsonerne er en kærkommen medspiller og inspiration. Hele året rundt kan maden ligeså bestilles til livets store begivenheder og fejringer ud af huset.

Familiens livsværk

I 2016 var den gamle præstegård fra 1808 truet af nedrivning, men det lykkedes ægteparret at redde de aldrende bygninger, hvor Lasse har trådt sine barndomssko, da hans far var den sidste præst, der boede på præstegården.

 

“Vi sætter en ære i, at det skal være en nærværende og autentisk oplevelse”

I dag er parrets fire børn også blevet en del af Præstegaarden Jyderup, hvor de sammen med personalet står bag disken, serverer eller hjælper i køkkenet og i den nye, store livsstilsbutik i hovedhuset.

– Vi sætter en ære i, at det skal være en nærværende og autentisk oplevelse, når gæsterne besøger os. Det er vigtigt for os, at de slapper af, så skuldrene kommer ned, mens smagsløgene forkæles, og sulten stilles, slutter Lasse med et smil.

Præstegaarden Jyderup

I mere end 200 år har den gamle præstegård i Jyderup været samlingspunkt for mennesker m… Læs mere

Præstegaarden Jyderup

Holbækvej 122

22934701

info@jyderuppraestegaard.dk

Spisested