Madglæde gennem generationer
Mormor inspirerer, mor serverer og datter står i køkkenet, mens naboerne blandt andet sørger for rabarber, æbler, pærer og bær fra egne haver til Café Dyrehøj.
Tina og Karoline Thrysøe, der er mor og datter, sørger også selv for at plukke hyld til hyldeblomstsaft. I det hele taget er det sæsonen, der styrer menukortet.
– Jeg finder det, der er i sæson. Det bliver skrevet ned, og så ideudvikler vi ud fra det. Ligesom jeg holder øje med, hvad der sker ude i verden og bliver inspireret den vej, forklarer Karoline, der er køkkenchef, og fortsætter:
– Så kigger jeg faktisk også på, hvad min mormor har lavet gennem tiderne. Hun laver blandt andet verdens bedste æbleflæsk, og ingen slår hendes æblegrød, så det kan vi også tviste og bruge på menuen.
Mormor er ikke bare inspirationskilde, hun er også stadig med på sidelinjen.
– Hun er vores største kritiker, fortæller indehaver Tina med et smil.
Det slags forpligter dog.
– Hun sylter for eksempel de asier, vi bruger. Der var et år, hvor hun havde læst et eller andet i et ugeblad og lavet om på sin opskrift. Det kunne vi smage med det samme – det går jo slet ikke, griner hun.
OPLEV CAFÉ DYREHØJ