Scroll

Cafe Dyrehøj

Madglæde gennem generationer

Madglæde gennem generationer

Mormor inspirerer, mor serverer og datter står i køkkenet, mens naboerne blandt andet sørger for rabarber, æbler, pærer og bær fra egne haver til Café Dyrehøj.

Tina og Karoline Thrysøe, der er mor og datter, sørger også selv for at plukke hyld til hyldeblomstsaft. I det hele taget er det sæsonen, der styrer menukortet.

– Jeg finder det, der er i sæson. Det bliver skrevet ned, og så ideudvikler vi ud fra det. Ligesom jeg holder øje med, hvad der sker ude i verden og bliver inspireret den vej, forklarer Karoline, der er køkkenchef, og fortsætter:

– Så kigger jeg faktisk også på, hvad min mormor har lavet gennem tiderne. Hun laver blandt andet verdens bedste æbleflæsk, og ingen slår hendes æblegrød, så det kan vi også tviste og bruge på menuen.

Mormor er ikke bare inspirationskilde, hun er også stadig med på sidelinjen.

– Hun er vores største kritiker, fortæller indehaver Tina med et smil.

Det slags forpligter dog.

– Hun sylter for eksempel de asier, vi bruger. Der var et år, hvor hun havde læst et eller andet i et ugeblad og lavet om på sin opskrift. Det kunne vi smage med det samme – det går jo slet ikke, griner hun.

OPLEV CAFÉ DYREHØJ

Bidder af Danmark

Hjemmerøget laks, ravioli med rødbedehummus, tatar eller langtidsstegt svinebryst.

Menukortet på Café Dyrehøj kan sagtens lyde meget traditionelt, men kombineret med tapas-tanken og Karolines ideer får det hele et lille tvist, når retterne serveres i mundrette bidder på et bræt.

 

“Vi bager selv vores brød, skærer selv vores pommes frites og blander sågar selv vores salt/peber-blanding.”

 

– Vores køkken er meget sæsonbetonet, ligesom menukortet er meget varieret. Vi prøver at finde lokale producenter og samarbejdspartnere, afslører køkkenchefen og suppleres af sin mor:

– Al mad er lavet fra bunden. Vi bager selv vores brød, skærer selv vores pommes frites og blander sågar selv vores salt/peber-blanding.

Det er populært hos gæsterne. Blandt andet hitter et stykke orlyfriteret torsk med tatarsauce, der er en del af sommerens menukort.

– Når de bestiller to af den på brættet, så ved vi, at det er stamgæster. Dem kan vi sælge 600 kilo af hen over sommeren, fortæller Tina og fortsætter:

– Vores tatar bliver lavet med urter og cognac. Den bliver der også spurgt efter, fordi gæsterne virkelig er glade for den.

Fra barnsben

På Café Dyrehøj er passionen for mad kommet ind allerede i barndommen og bruser fortsat i årene på Tina og Karoline.

– Min mor har i flere år lavet mad på godser og herregård, så vi er nok indprentet med lidt bedre madlavning. Jeg begyndte med catering i 2005, hvor vi tog ud i forskellige forsamlingshuse og lavede mad til fester og den slags, forklarer Tina.

På tidspunkt leverede de også til et selskab på Dyrehøj Vingaard. Efter lidt tilløb kom ejeren, Tom Christensen, og spurgte, om de ville være fast på vingården.

– Han sagde, at han kunne bygge et køkken på seks uger, så vi var klar til åbning i foråret 2018. Så spurgte jeg Karoline, om hun ville være med. Det ville hun gerne.

Ikke tid til strikning

Mens mor Tina er autodidakt, så er datter Karoline uddannet tjener og stod efterfølgende i kokkelære på Bromølle Kro.

I begyndelsen klarede datteren køkkenet, mens mormor vaskede op, og moderen stødte til, når hun var færdig med sit lærerjob.

Café Dyrehøj greb dog hurtigt om sig.

 

– Det er ikke gourmet eller anrettet med en pincet, men det er fandeme godt, fastslår de i kor og slutter med et stort smil.

 

– Da vi åbnede herude, regnede vi nok med, at vi kunne sidde på terrassen og have mor/datter-snakke, mens vi strikkede. Det har vi sgu aldrig rigtig nået, griner Tina.

I stedet er antallet af ansatte støt vokset. Det samme er opgaver, der både tæller kurser, selskaber og a la carte.

Det hele er dog stadig fast forankret i et godt køkken med lokalt fokus.

– Det er ikke gourmet eller anrettet med en pincet, men det er fandeme godt, fastslår de i kor og slutter med et stort smil.

– Vi havde en opvasker. Hun sagde til os, at vores mad smager af glæde, og det er vores motto.

Cafe Dyrehøj

Mormor inspirerer, mor serverer og datter står i køkkenet, mens naboerne blandt andet sør… Læs mere

Cafe Dyrehøj

Røsnæsvej 254

26571766

thrysoe@ka-net.dk

Spisested