Scroll

Restaurant Suserup

Et køkken med drive

Besøg Restaurant Suserup

Et køkken med drive 

Omgivet af historisk skov, smukt bakket terræn og grønne golfbaner ligger Restaurant Suserup lidt udenfor Sorø med Tystrup Sø som nabo. 

De smukke soranske omgivelser har også gjort deres indtog i køkkenet, hvor der er fokus på kvalitet, smag og lokale råvarer. Derfor er passion og drive også de vigtigste parametre. 

– Vi har altid elsket at arbejde med madentusiaster i køkkenet, fortæller Sofie Due Jørgensen, der står i spidsen for Restaurant Suserup og fortsætter: 

– Vi hyrer også vores personale ud fra personlighed. Du kan altid lære at bære tre tallerkner, men du kan ikke lære at være sød og imødekommende. 

OPLEV RESTAURANT SUSERUP

Prioriterer lokale producenter 

Restaurant Suserup favner bredt med både golfspillere, selskaber og a la carte. Det er dog samme tankegang, der gennemsyrer spisestedets køkken. 

– Det er med fokus på de gode råvarer, og så prøver vi generelt at bruge råvarer, der er i sæson, forklarer hun og uddyber: 

– Der ligger mange gode producenter i vores område. Det skal vi da prioritere. Vi synes, det er vigtigt at støtte de her producenter, som gør tingene anderledes og bedre for dyrene. 

 

“Vi har lige købt en hel ko af vores nabo.”

 

– Det glemmer folk nok lidt, når de står nede i supermarkedet og hiver en kylling til 30 kroner op af køledisken. Den har jo ikke haft et godt liv. 

Det betyder også, at man må slå til, når muligheden byder sig. 

– Vi har lige købt en hel ko af vores nabo. Den er måske ikke certificeret økologisk, men vi ved, at den har gået på masser af plads og haft det godt. Den glæder vi os til at arbejde med, griner Sofie. 

 

Et kærligt skub 

Selv om Restaurant Suserup står på en bund af traditioner og må gå på lidt kompromisser i forhold til de golfspillende gæster, så er det ambitionen at skubbe lidt til gæsterne og udvide de kulinariske horisonter. 

– Vi skal have nogle faste retter på menuen, og så kan resten skiftes ud efter sæson og producenter. Vi vil gerne have gæsterne lidt i vores retning. For eksempel ved at prøve at have muslinger på menuen eller fortolke velkendte retter, smiler Sofie og uddyber: 

– De fleste vil jo sætte pris på det, hvis vi kan genoplive de gamle retter med et tvist. 

Til hverdag og fest 

Restaurant Suserup byder indenfor, når livet store og små øjeblikket skal fejres, men hverdagen er mindst lige så vigtig.

“Vi laver mad, vi selv elsker at spise. Det handler altid om kulinarisk glæde”

– Vi er til både fest og fødselsdage, men også til hverdage, når man ikke gider lave mad. Vi er ret inspireret af Madklubben, Cofoco og Meyers Almanak, afslører hun og fortsætter: 

– Vi vil gerne teste ting af, men stadig have en base, som gæsterne kan vende tilbage, hvor de føler sig trygge. 

Det gør også, at der indimellem skal tænkes lidt ud af boksen i køkkenet, når ambitioner og pris skal flugte med hinanden. 

– Vi prøver at arbejde med prisvenlige råvarer og anderledes udskæringer. Det er en spændende udfordring til os selv at udvikle og arbejde med dem. Vi laver mad, vi selv elsker at spise. Det handler altid om kulinarisk glæde, slutter Sofie Due Jørgensen. 

Restaurant Suserup

Omgivet af historisk skov, smukt bakket terræn og grønne golfbaner ligger Restaurant Suser… Læs mere

Restaurant Suserup

Suserupvej 7A

57848001

booking@suserup.dk

Spisested